Werkwijze I FAQ

Werkwijze & FAQ

Hoe gaat een afspraak voor dieradvies in zijn werk?


Tijdens de eerste afspraak maak ik kennis met jouw dier op een lokatie naar keuze. Dit kan in de eigen leefomgeving zijn, op stal of op een van de locaties waarmee ik samenwerk in de buurt.


In een vraaggesprek ga ik op zoek naar de kern van jouw gezondheidsvraag en probeer ik het dier wat meer te leren kennen. Ik onderzoek en observeer jouw dier in stilstand en/of beweging. Als het kan zie bekijk ik ook de stalling en/of de huisvesting.

 

Als eigenaar en/of verzorger van het dier zal ik je veel gerichte vragen stellen over de huidige klachten, het gedrag, eventuele medische voorgeschiedenis, erfelijke aanleg, overgevoeligheid, energie, temperament, slaap- en voedingspatroon, medicatie, training en andere gewoonten zodat ik een totaalbeeld kan maken.

 

Aan het einde van het gesprek wordt er ook uitleg en onderbouwing gegeven over de gekozen werkwijze, de verschillende technieken en de benadering.


Binnen 24 uur na de afspraak ontvang je het adviesplan met het plan van aanpak betreffende een eventuele therapie en/of behandeling waarmee je direct aan de slag kan.


Een afspraak vraagt een tijdsinvestering van 60 tot soms 90 minuten maximaal, afhankelijk van het dier en de vraag.Past natuurgeneeskunde naast een reguliere behandeling?


Dat kan heel goed! De dierenarts stelt de medische diagnose. Hij of zij zal indien nodig opereren en/of (reguliere) medicijnen voorschijven. Mijn adviezen zijn erop gericht de gezondheid van uw dier zoveel mogelijk te optimaliserenen het dier zo goed mogelijk in conditie te krijgen en/of houden.


Ik houd rekening met eventuele bijwerkingen van reguliere medicijnen. Waar nodig zal ik proberen met natuurlijke middelen schade en bijwerkingen van de reguliere medicijnen te beperken. Vanzelfsprekend let ik erop dat door mij geadviseerde middelen en de medicijnen van de dierenarts elkaar niet tegenwerken.


Wordt mijn factuur door een dierzorgverzekeraar vergoed?


Helaas wordt er door de dierzorgverzekeraars (nog) geen vergoeding gegeven voor natuurlijk dieradvies. Sommige natuurlijke middelen worden wel bij sommige dierzorgverzekeraars vergoed mits voorgeschreven door een dierenarts. In overleg is dit mogelijk.

Wat neem ik mee -naast het huisdier?


Handig en nuttig om mee te nemen zijn:

  • Handdoek
  • Dierenpaspoort
  • Eventuele medicatie
  • Eventuele recente medische verslagen/adviezen
  • Merknaam en dosering voeding die het dier nu krijgt
  • Indien beschikbaar de doorverwijzing van de dierenarts