Meer over...

Aromatherapie 

In de natuurgeneeskunde worden essentiële oliën naast hun geurwerking ook gebruikt vanwege hun ontsmettende, genezende en evenwicht brengende eigenschappen. De werking vindt plaats via het reukorgaan en/of opname via de huid, waardoor ze zowel een mentale als fysieke werking hebben. Dieren kiezen geven goed aan wat ze zelf wat nodig hebben tijdens een aromatherapie sessie. De interpretatie daarvan is onderdeel van mijn advies.

 

Meer lezen over aromatherapie voor dieren?

https://www.chi.nl/blog/dieren


Fytotherapie 

Fytotherapie is kruidengeneeskunde, een van de oudste preventieve en curatieve wijze van herstel die er bestaat en waar dieren in de natuur indien mogelijk altijd gebruik van maken. Het gaat uit van de geneeskrachtige werking van (delen van) planten, bomen, bloemen, zaden en/of wortels. Dieren eten bepaalde planten of delen van planten om bijvoorbeeld misselijkheid tegen te gaan, om ontstekingen te remmen of om braken op te wekken, met als meest simpele voorbeeld: de kat die gras eet om niet-verteerbaar voedsel uit de maag te krijgen. In mijn praktijk werk ik zoveel mogelijk met pure en biologisch geteelde grondstoffen om zo de maximale werking voor uw dier te garanderen.

 

Meer weten over fytotherapie voor dieren?
www.fyto.nlMassage en/of TTouch® 

Naast lichaamsbeweging is massage een van de beste manieren om het immuunsysteem te versterken. Het zorgt er niet alleen voor dat het lichaam infecties gemakkelijker kan weerstaan, maar bevordert ook het vrijkomen van endorfines en stoffen die pijnprikkels blokkeren en die door de hypofyse worden gereguleerd. Tellington Ttouch® is een zachte manier van aanraken en masseren ontwikkeld door Linda Tellington Jones. Deze methode wordt overal ter wereld toegepast, zowel bij dierenliefhebbers als bij mensen die professioneel met dieren bezig zijn. Tellington Ttouch bestaat onder meer uit een ruim aantal aanrakingen en grepen, de Ttouches. Doordat er op celniveau en zenuweinden wordt gewerkt kan Ttouch geen massage genoemd worden. De Ttouches kunnen zowel cirkelvormig, strijkingen of lifts zijn. Het doel van de Tellington Ttouch is onder andere rust brengen in het dier, het dier zelfbewust maken van zijn eigen lichaam, het dier de kans geven aan het dier om open te staan voor nieuwe ervaringen. Massages kunnen deel uitmaken van de dagelijkse routine en/of hulp bieden voor, tijdens of na veterinaire behandelingen of inspanning.

 

Meer lezen over Tellington Ttouch® en massage voor honden?

https://www.tellington-ttouch.com


 


Bach bloesemtherapie 

Bachbloesem therapie volgens dr. Eduard Bach is een weinig grondstoffelijke therapie die werkt op het neurologische systeem. De inzet ervan binnen mijn adviespraktijk is gericht op gedragsverandering en positieve leerervaringen. Bach bloesem therapie is altijd maatwerk, het is niet mogelijk om vooraf zonder het dier te kennen een Bach type te bepalen.


Belangrijk: De populaire Bach Rescue producten die nu veel worden verkocht zijn toegespitst op “nood” situaties waarbij er niet specifiek wordt gekeken naar het type dier en de positieve leerervaring. Om een blijvende verandering in je dier te bewerkstellingen is werken met een Bach type remedie noodzakelijk.


Meer lezen over het officiele Bach Kenniscentrum in de UK en over Bach Bloesem therapie? www.Bachcenter.comHomeopathie

Homeopathie ontwikkeld door dr. Hahnemann werkt volgens de wet similibus curentur, oftwel: het gelijke genees je met het gelijke. In de praktijk houdt dit in dat een dier van een aandoening en/of ziekte kan worden genezen, door het toedienen van een homepatisch geneesmiddel, dat bij een gezond dier dezelfde symptomen oproept als bij de betreffende aandoening of ziekte. De homeopathische geneeswijze versterkt het zelfherstellend vermogen waardoor klachten kunnen verminderen. Omdat homeopathie voor dieren een studie opzichzelf is, beperk ik me in mijn advies tot homepatische middelen die dichtbij en/of overlappend zijn met de fytotherapie. Je moet daarbij bijvoorbeeld denken aan goudsbloem bij verwondingen van de huid.

 

Meer weten over homeopathie voor dieren?

Vereniging Homeopathie
https://www.vereniginghomeopathie.nl/homeopathie-voor-dieren


Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor dieren

https://bkhd.nl

Opleiding Klassiek Homepaat voor dieren

https://silverlinde.com/opleidingen/homeopathie-voor-dieren

 


Schussler celzouten therapie

Celzouten ondersteunen lichaamseigen processen die tekorten op celniveau aanvullen. Celzouten zijn specifieke mineraalzouten die een cel-regulerende en opbouwende functie hebben in het lichaam. Ze werken vaak fijner dan preparaten van bijvoorbeeld multivitaminen doordat ze specifiek op een klacht kunnen worden ingezet. Dieren tonen tekorten bijvoorbeeld door vacht, hoeven en/of spieren.

 

Meer lezen over celzouten van dr. Schussler?

www.celzouten.nlMeer over ...